Ga naar de inhoud

BNNVara, waar waren jullie toen…

BBN Vara, waar waren jullie toen?

Gisteren kreeg ik wederom een telefoontje van BNNVara. Ze doen een onderzoek naar het politiegeweld tegen de pro-Palestina demonstranten op de universiteiten.

Waarom ze mij belde?

Omdat ze, naar eigen zeggen, mijn ervaringen willen horen rondom het politiegeweld tijdens de Coronademonstraties. Of dat enigszins vergelijkbaar was.

Zo blijkt op dit moment dat pro-Palestina demonstranten, die hardhandig zijn aangepakt, proberen aangifte te doen tegen agenten. Het probleem is alleen dat deze agenten weigeren zich te legitimeren. Dit is overigens verboden! Een agent moet zich op verzoek legitimeren.

Ook de aangifte wordt geweigerd! Als ik iets tijdens Corona heb geleerd is het dat je ALTIJD aangifte kan doen. Agenten die anders beweren liegen.

Nu maakt het mij niet uit of je demonstreert tegen Corona maatregelen, tegen het klimaatbeleid of tegen Israël, iedereen moet het recht hebben om te demonstreren.

Het is op zijn zachts gezegd wel heel bijzonder dat BNNVara nu ineens wèl interesse heeft in het demonstratierecht.

Dus stelde ik de dame van BNNVara deze vraag ook toen ze mij belde.

En ik had haar nog wel meer willen vragen, zoals:

 • BNNVara, waar waren jullie toen jullie eigen Joop zijn gif spuwde over alles en iedereen die zich kritisch uitsprak over de Coronamaatregelen.
 • BNNVara, waar waren jullie toen wij op pleinen en in straten werden geslagen terwijl wij niets anders deden dan liefdevol demonstreren?
 • BNNVara, waar waren jullie toen David Icke werd verbannen van 26 Schengenlanden omdat hij zou komen spreken op een Vredesdemonstratie in Amsterdam? Jullie kwamen helaas wederom niet veel verder dan een haatartikel door jullie Joop.
 • BNNVara, waar waren jullie toen Willem Engel werd aangehouden op de snelweg, onderweg naar een demonstratie, om het vrije woord te uiten?
 • BNNVara, waar waren jullie toen Ernst Kuipers bleef weigeren om antwoord te geven op de vraag of er een onderzoek kon komen naar de mogelijke causaliteit tussen de oversterfte en vaccinatie?
 • BNNVara, en waar zijn jullie nu blijkt dat het Astra Zenica vaccin wereldwijd wordt teruggetrokken door de enorme schadelijke bijwerkingen?
 • BNNVara, waar zijn jullie nu is gebleken dat het tapijt is weggeveegd onder de zogenaamde intelligente lockdowns?

Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat iedereen, bijna altijd, een tweede kans verdient.

Ik hoop van harte dat BNNVara deze kans gebruikt om eens ècht kritisch te luisteren naar ALLE partijen.

Zo hoop ik dat ze ook eerlijk en objectief aandacht gaan besteden aan het nieuwe projectje van Bill Gates en de VN: 50 in 5, waarbij 50 landen geholpen gaan worden om volledig over te gaan tot een digitale controlestaat.

Of over MiCA, waarmee de vrijheid rondom Crypto’s nog verder aan banden wordt gelegd, zogenaamd om ons burgers te beschermen.

We gaan het zien.

Over Crypto’s gesproken; terwijl jij dit leest worden er wereldwijd nieuwe platformen, nieuwe werelden, gebouwd in de Blockchain. Wat denk je van een censuurvrij social media platform op de Blockchain? Of een alternatief voor Zoom op de Blockchain? Of een alternatief voor Uber, waar chauffeurs beter worden betaald, op de Blockchain?

Wil je meer weten?

Er zijn nog wat kaarten beschikbaar voor het gratis live evenement zaterdag as. Bekijk HIER de replay van het laatste webinar. Je ziet daar ook de link staan om je aan te melden voor dit evenement (inclusief gratis ontbijt).


Wil je mijn werk steunen zodat ik kan blijven doen wat ik doe dan kan je HIER doneren.

29 reacties op “BNNVara, waar waren jullie toen…”

 1. Beste, helaas moet ik je mededelen dat ik het compleet eens ben met het optreden van de politie. Er is meerdere malen verzocht om weg te gaan, niet luisteren is klappen krijgen. Grote mond hebben en als je dan klappen krijg gaan huilen. Daar heb ik niets mee. En als je komt ja maar wij waren het niet het zijn enkele. jullie zijn met meerdere pak ze aan en draag ze over aan de politie. Slopen van spullen is een grens over. de UvA moet m.i. gewoon nu les gaan geven zonder beeldschermen laptops of wat ook en zeggen ja jammer maar dit is wat het is

 2. Beste,

  Dit heeft alles te maken met Tim Hofman, Die staat positief tov pro Palestina, dus dit kan niet door de beugel, over Corona zal je hem niet horen, Tim is te woke!!

  1. BNNVara heeft gebeld. De interactie staat op YT. Dat is in ieder geval iets. Maar er zal geen uitzending komen, waarin de vergelijking (niet in verhouding!) gemaakt wordt tussen de politieoptredens bij het pro-Palestina verhaal en bij de corona-demonstraties.

 3. Mordechai,

  Aangezien ook BNNVARA deel uit maakt van de 86% media die in het bezit is van 8500 angsthazen met een onstuitbare honger naar macht en geld, kan er sprake zijn van een wonder(en die bestaan) of een methode van schijn empathie om jou uit de tent te lokken.

  Vechten tegen dit soort machtsblokken heeft nul komma nul zin. Maar gewoon samen met andere mensen die ook zien dat we aan een andere samenleving moeten gaan werken, heeft wel effect. Je kunt geen macht uitoefenen over mensen die je niet gehoorzamen.

  Bovendien, zijn ook politie mensen, mensen met ethiek en gevoel en ik heb de stellige overtuiging dat er van die ruim 60000 politiemensen en minimaal, maar ik denk dat ⅔ allang ziet wat er gebeurd enz.

  Maar dat alles is eigenlijk niet relevant. Als ik(wat dat is enige waar ik invloed op heb) ander gedrag vertoon, ziet mijn omgeving dat ook, dat levert een nieuwe verbinding op en je bent zo bezig met totaal andere ideeen.

  Dit gebeurd als sinds 2019/2020 wereldwijd, maar onder de radar. We hebben de mainstreammedia totaal niet nodig om aan een samenleving te bouwen. De reputatie van mainstreammedia is alleen maar halve waarheidsvinding en leugens en manipulatie .

  Dank je de koekoek. Laat ze lekker in hun waarde en bepaal je eigen weg. Met nieuws kun je de mensheid niet redden.

 4. Jij hebt blijkbaar nog steeds het idee dat je in een democratie leeft en woont…. Democratie: twee wolven ne een schaap moeten beslissen wat het avondeten word vanavond. Elke beslissing in democratie word gedaan met geweld, elke.

  Er komt ook geen nieuw kabinet. Of een die gewoon verder gaat war ze mee bezig waren. Wilders heeft zijn kans gehad, net als FVD, Wilders had meteen het zooitje op moeten blazen bij het mislukken van de formatie, hij had er zelfs op moeten sturen. Ik heb het voorspeld, hij krijgt geen kans, nooit of hij moet heel heel ver bukken, net als wat hij nu doet met Plasbek die miljoenen verdient heeft met zijn bedrijf dat MNRa vaccins ontwikkelen. Had hij meteen gereageerd met nieuwe verkiezingen dan was hij nu al president geweest en de grootste en had hij het tuig in de gevangenis kunnen gooien, nu mag hij blij zijn dat hij zelf niet achter de tralies komt.

  Besteedbaar inkomen en vrijheid word al sind Kok, ( vakbonds verrader) Bak-ellende ( die onze souvereiniteit verkwaanbselde in Portugaal zondertoestemming) en Rutte die gewoon alles met voeten treed ook de trias politica.

  Alles voor d VOC mentalitiet die noot weg geweest is, en dat is geen complement. gewoon kolonialisme, wat ook nooit weg geweest is.

  Kort gezegd:
  De Europese Unie van onze tijd is een recente versie van de toren van Babel, een puur op economie gebaseerd project waarbij God en godsdienst geen rol meer spelen. Het is een lichaam zonder ziel, een lijk in ontbinding.

 5. De Slowaakse premier Robert Fico is neergeschoten en raakte daarbij zwaargewond. Hij is in kritieke toestand afgevoerd. Er is een verdachte aangehouden en een traumahelikopter ingezet.

  Na een vergadering van de regering in de plaats Handlova werd Fico beschoten. Volgens de vicevoorzitter van het parlement is hij in zijn buik geraakt.

  Brute aanval

  Op beelden is te zien hoe Fico, die ogenschijnlijk niet meer op eigen benen kan staan, door zijn beveiligers wordt afgevoerd. Intussen arresteren agenten iemand die op de grond ligt.

  De president van Slowakije, Zuzana Caputova, spreekt van een ‘brute aanval’. De Hongaarse premier Viktor Orban zegt diep geschokt te zijn door de gruwelijke aanval op zijn vriend.
  Pandemieverdrag

  “Dit is wat er met je gebeurt als je afwijkt van het EU-/NAVO-verhaal en je meent het,” merkt politicoloog Kees van der Pijl op.

  De NOS noemt de moordaanslag een ‘schietpartij’, alsof premier Fico in een bar ruzie had gekregen.

  Vorige week werd bekend dat Slowakije het pandemieverdrag van de WHO niet zal steunen. Eerder staakte het land de wapenhulp aan Oekraïne.

 6. Het politiegeweld bij de pro-Palestina demonstraties maakt mijns inziens goed duidelijk hoe het werkt. Het demonstratierecht wordt gerespecteerd, TOTDAT het een onderwerp betreft dat tegen het overheidsnarratief ingaat. Dan wordt er opeens keihard opgetreden om angst te creëren en te voorkomen dat het aantal demonstranten verder groeit.
  Dat de politie zich niet/nauwelijks hoeft te verantwoorden als agenten zich niet aan de regels houden, maakt duidelijk dat er geen sprake meer is van een rechtstaat.

  1. Goede opmerking van Kees vdr Pijl..en Qui bono? Kan iedereen zelf invullen. In Slowakije gaat het de laatste tijd niet bepaald volgens het boekje van de ‘hoge machten’

 7. Eerlijk ,dat woord komt niet voor bij BNNvara
  En al helemaal niet bij het kliekje npo
  Ze hangen alleen maar aan de telefoon als het in hun straatje te pas komt
  Ik ben al veel langer klaar met dat kliekje
  Ik geef ze al geen tweede kans meer
  Opdoeken het hele zooitje

  1. Ik zou je verhaal aan Tom vertellen zijn onderzoek gaat over de beelden dat de vredige demonstratie iedere keer door de romeo,s uit de hand lopen dus de bewijs filmpjes zouden hem daar bij kunnen helpen maar Dylan is erop tegen is dat dit openbaar gemaakt worden. Dus ik zou meewerken. Eens gerechtigheid voor al die mensen die aangevallen zijn. De live die ik gezien heb tijdens corona en nadat er over gesproken werd ben ik er beter op gaan letten dat was vorige week bij de UvA ook weer het geval .

 8. E zal niets veranderen, de eigenaren van bnnvara zijn niet veranderd, dus diegene die hun loon betaald is dezelfde als voorheen. De hypotheekjournalisten zullen nooit onpartijdig naar de waarheid zoeken, bang om hun baan te verliezen.

  1. Goede opmerking van Kees vdr Pijl..en Qui bono? Kan iedereen zelf invullen. In Slowakije gaat het de laatste tijd niet bepaald volgens het boekje van de ‘hoge machten’

 9. De media mogen alleen het narratief van de overheid vertolken, op straffe van ontslag en uitsluiting. Kijk maar hoe er op Ongehoord Nederland wordt gereageerd. En daarom zul je op de Nederlandse tv niet de waarheid zien. Overigens niet alleen op tv… Alle media moeten het overheidsnarratief kritiekloos weergeven. Alleen De Andere Krant, Gezond Verstand en alternatieve nieuwswebsites zoals NineForNews geven het werkelijke verhaal achter de leugens. Maar dit moge bekend zijn. Bijv. https://www.ninefornews.nl/twee-mensen-media-handen-oppermachtig/

 10. Aangezien vele demonstranten maskers droegen bij het protest en hierbij bewust hun gezicht bedekten om niet geïdentificeerd te worden vind ik dat er niet zo moeilijk gedaan moet worden over dat de politie een keer geweld gebruikt terwijl de demonstranten dit ook doen we leven in een land dat zo vrij is als het maar kan en dan gaan we hier protesteren in de hoop dat er iets veranderd aan een conflict waar we niks aan kunnen veranderen. Het lastig vallen van medewerkers van een universiteit om alleen maar je punt duidelijk te maken is zwaar ondermaats en dient inderdaad de kop worden ingedrukt.

 11. Ik denk dat ze jou iets willen laten zeggen waardoor ze jou kunnen gaan cancelen. Hun strategie is : 10 x meegaan met het narratief en 2 / 3 x oppervlakkig geframed kritisch, om zo nog enigszins betrouwbaar te blijken.
  Het is en blijft mainstream.
  NPO= Nederlandse Propaganda Organisatie / Omroep

 12. Bnnvara is zeer partijdig. Ze zijn niet zuiver. Voorheen niet kritisch naar ondemocratisch gedrag. En nu wel, omdat het past in hun politieke agenda. Dit is journalistiek onwaardig. Ik ben verrast door hun schaamteloosheid.

 13. Ik ben in ieder geval blij dat er mensen zoals jij opkomen voor de rest. Er is maar een select groepje mensen, die zich openlijk uitspreken en kritiek durven te uiten op de corrupte staat en hun tentakels zoals de media. Wij leven in een illusie van een rechtstaat, maar de politiek, de media en BNE-ers zijn gewoon puppets van de echte machthebbers. Ach ja, what’s new…focus op je zelf, je innerlijk en straal uit wat je uit moet stralen. We hebben allemaal een taak in deze shitshow.

 14. Grappig dat in de vooravond van een nieuwe, Rechtsere regering, deze omroep op eens ‘zoete koekjes’ lijkt te gaan bakken. Natuurlijk is BnnVara een Linkse omroep met een sterk socialistisch geluid die geen antwoord zal kunnen/durven geven op al de vragen van Mordechai. Ik zie het telefoontje van deze omroep daarom als een teken dat een positieve verandering op komst is. Nu de politie en Justitie nog, die ook het schanskleed aan moeten trekken over de collaboratie met het Linkse kartel. Denk b.v. aan de behandeling van de Blokker Friezen.

 15. De geschiedenis heeft aangetoond dat Nederlanders zeer goed zijn in het aandikken van hun heldenrol maar slecht zijn in het erkennen van hun zwarte bladzijden. Op zich een zeer menselijk fenomeen, maar het springt er in onze cultuur wel erg duidelijk uit.

  We moffelen ons verleden met enige schaamte onder het tapijt, heroriënteren (ons weer) op het pad wat juist en rechtvaardig is en hengelen om erkenning en goedkeurende kneepjes in de wang van hen bij wie we graag in een goed blaadje willen staan.

  In verwacht ik dat BNN/Vara (vooral intern) schoorvoetend zal erkennen dat ze in het verleden mogelijk niet helemaal optimaal het nieuws van meerdere kanten hebben belicht, dat ze nu stellen dat wel te doen of in ieder geval daar een begin mee te maken, dat ze daar – in vergelijking met de rest van lame-stream media – in voorop lopen, dat ze daar eigenlijk best trots op zijn, en daarom stiekem en verwachtingsvol uitkijken naar de schouderklopjes van de wappies.

  Flikker toch op.

 16. Beste Mordecai – groot respect voor jou. Je houdt je rug recht. Daar is veel kracht en morele helderheid voor nodig. Dank je wel dat je voor ons in de bres springt. “Een volk dat voor tirannen zwicht… ” is nu nog steeds hyper actueel.

 17. Bijzonder dat BNN-VARA nu met vragen komt. Ik heb links altijd gewaardeerd om het kritisch zijn en het opnemen voor de zwakkeren. Bij de C19-crisis gedroegen ze zich suf, gehoorzaam en volgzaam. Ze hebben een enorme inhaalslag te maken. Misschien kan dat helemaal niet, net als mensen die ‘fout’ waren in WO2 het daarna nooit meer goed konden maken. Maar we moeten toch samen verder. En we moeten uitzoomen. Nu gaat het over politiegeweld. Als we een paar stappen achteruit gaan zien we dat de gevestigde media het collectief lieten afweten. Nog verder uitzoomend zien we dat van de democratie niet meer over is dan een dun laagje vernis (‘hoera, we mogen stemmen!’) dat snel verdampt. Weer een paar stappen terug zien we het grote plaatje van de hele mensheid, die een enorm belangrijke ontwikkeling doormaakt. Eenmaal daar aangeland kan je je echt niet meer druk maken om een beetje politiegeweld, hoe buitenproportioneel en onterecht dat ook is.

 18. Dat de msm compleet onder controle is van de staat is een feit onomstotelijk vastgesteld door onderzoeksjournalist Cees van den Bos op basis van WOB-documentatie. Daar komt bij dat alle msm op tv collectief vreet uit de staatsruif. Dus wiens brood men eet, diens woord men spreekt. De msm dreunde tijdens de hoax en dreunt nog immer als een hersenloze buikspreekpop het gehele repertoire aan overheidnarratieven getrouw uit. Elke avond, elke omroep, in gelijkluidende bewoordingen. Het is zo vreselijk doorzichtig allemaal. Als je het ziet. En wanneer je het eenmaal ziet, kun je het nooit meer niet zien.
  Naast de totaal foute msm zijn (bijna) alle overheidsorganisaties van hetzelfde sop overgoten. Drie voorbeelden. Een OM dat in opdracht van de bestuurder politieke processen aanspant. en de ’waakzaam en dienstbaar’-brigade die zich, onder het motto Befehl ist Befehl, laat lenen om als beulsknecht op te treden tegen hen die de bestuurder het meest tegen de haren instrijkt (boeren, coronademonstranten). De Belastingdienst die willens en wetens illegale middelen gebruikte bij het niet willen toekennen van een toeslag. We weten allemaal waar dit op uitdraaide.
  Het zit fundamenteel fout in elke bestuurslaag in dit land. De msm vormen daarvan het verlengstuk. Dat is hen méér dan kwalijk te nemen gezien de taak die de journalistiek heeft. Sterker, het is onvergeeflijk.

 19. Mordechai, je gelooft toch niet dat BNN/VARA haar leven gaat beteren?
  Het zal me niet verbazen als ze jouw woorden gaan verdraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

71  +    =  81