Meteen naar de inhoud

David Icke – Deel 7 – Uitspraak 26 september 2023

In de vorige blog heb ik je verteld over de heropening van het onderzoek door de rechter.

Wat is er gebeurd?

Op 21 juni 2023 ontvingen wij onverwachts een brief van de rechtbank met de mededeling dat het onderzoek werd heropend. Er was sprake van een belangrijke wetswijziging in de wetgeving rondom het Schengenverdrag en het ging hier specifiek om een artikel waar de IND meerdere keren naar bleef verwijzen. Ook hier kan je alles over vinden in de vorige blog. Inmiddels is het onderzoek weer gesloten en hebben beiden partijen de kans gekregen om te reageren.

Hieronder nog even een korte opsomming

6-11-2022
Dit is de datum van de demonstratie waarop David Icke wordt uitgenodigd om te komen spreken op een Vredesdemonstratie in Amsterdam. Begin oktober start Samen voor Nederland met de aankondiging van David Icke.

17-10-2022
In aankondiging van de demonstratie waarop David Icke komt spreken stuurt organisatie CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israel) een e-mail naar de minister van Veiligheid en Justitie Yeşilgöz-Zegerius met het verzoek ervoor te zorgen dat David Icke niet kan spreken op de Dam.

Misschien is het handig om te weten dat de organisatie CIDI en de VVD al jarenlange nauwe banden hebben. In 2019 waren enkele VVD’ers, waaronder Yeşilgöz, op eigen titel mee met een door CIDI georganiseerde reis naar Israel en de Palestijnse gebieden. Daarover werden zelfs kamervragen gesteld en ook het CIDI berichtte hierover.

18-10-2022
Het CJO (Centraal Joods Overleg) sluit zich ook aan bij het protest van CIDI en doet ook een beroep op de minister.

25-10-2022
De minister reageert richting CIDI en het CJO. Zonder ook maar enig onderzoek naar de juistheid van de beschuldigingen aan het adres van David Icke laat zij hen weten dat ze niet kan ingrijpen op de inhoud van een demonstratie maar dat er inmiddels wel wordt uitgezocht of David Icke de toegang tot Nederland kan worden ontzegt door de IND. Met andere woorden; zo niet linksom dan wel rechtsom, er zal alles aan worden gedaan om Icke te verbieden om te komen spreken.

3-11-2022
David Icke krijgt een brief van de IND waarin hem wordt medegedeeld dat hij voor de duur van twee jaar niet welkom is in Nederland of in één van de andere 25 Schengenlanden.

15-11-2022
Nadat we geen enkele advocaat in Nederland kunnen vinden die het voor David Icke op wilt nemen vragen we Jeroen Pols. Hij dient, namens Icke, een uitgebreid bezwaarschrift in.

9-12-2022
De rechtszaak vindt plaats. Beiden partijen doen hun verhaal. David Icke, die zelf niet live in de zaal aanwezig mag zijn, spreekt via een videoverbinding de rechter toe.

19-12-2022
De rechter besluit dat de IND het recht heeft om David Icke uit te sluiten. Wij gaan in beroep tegen de uitspraak.

20-6-2023
Naar aanleiding van het ingediende beroep vindt er een nieuwe zitting plaats. Je kan er alles over lezen en horen in de blog van 21-6-2023.

Een dag later, op 21 juni 2023, besluit de rechter het onderzoek te heropenen.

Op vrijdag 31 augustus 2023 krijgen wij te horen dat de uitspraak zal volgen op 26 september 2023.

Mensen vragen mij soms waarom ik blijf ‘strijden’. Meestal zeg ik dat het er maar helemaal vanaf hangt wat je als strijden ervaart. Voor mijn gevoel schijnen we het licht op zaken zoals die van Icke. Dit zodat steeds meer mensen kunnen zien wat er gaande is. Wat je er vervolgens mee doet is helemaal aan jezelf.

Wordt vervolgd!

EXTRA
Hierbij de link naar het interview met Willem Engel over anti-semitisme

Ik hou je op de hoogte via mijn nieuwsbrief: https://mordechaikrispijn.nl/aanmelden-nieuwsbrief/
en via mijn Telegram kanaal: https://t.me/mordechaik

Wil je dit artikel delen met gelijkgestemden, dan stel ik dat op prijs.

39 reacties op “David Icke – Deel 7 – Uitspraak 26 september 2023”

 1. Ik blijf stijden voor de waarheid die gemanipuleerd wordt door een zieke viese nare clubje freaks die geen macht meer hebben dus de regels apsurt maakt ik ben liefde aangenaam kennis te maken

 2. Dag Mordechai,

  Zo belangrijk dat jij dit zo blijft ondersteunen! De vrijheid van meningsuiting als Heilig recht voor ieder mens op Aarde..
  Een spiegel voor allen..

  Blij dat jij er ook bent,heel veel moed en Kracht gewenst en gestuurd,ik blijf volgen!

  Warme Hartegroet,
  BerryVincenta

 3. At the moment “shining a light” on the lies, distortions and total corruption of so many institutions may be all that is possible at this time.
  However more people are slowly becoming more conscious of the reality in the world today.
  Thank you for your efforts.
  Blue skies

 4. Over ontkenning

  Ontkennen van water, een metafoor…
  Om aan te geven dat, wat waar is (zoals het bestaan van water waar is) zijn “verdediging” heeft in zichzelf.

  Het ontkennen en/of bagatelliseren van de Shoa (vind ik een beter woord van de Holocaust) is net zo bizar als het ontkennen van water.

  Probleem ook is het tweede deel van het nieuwe wetsvoorstel; bagatellisering, want wanneer is het bagatelliseren. Als ik betoog dat de Shoa maar kinderspel is bij wat de gevolgen zijn geweest van de Great Sparrow Campaign (ca 1959) waarbij niet zes-miljoen, maar tussen de 20 tot 40-miljoen Chinezen de hongerdood zijn gestorven… (Sommige bronnen spreken van 80-miljoen)… is een dergelijke uitspraak een bagatellisering van de Shoa?

  Daarnaast: met een dergelijke wetgeving breng je niet iemand op andere gedachten. Maar de kern is dat het bestraffen van een uitspraak waarvan duidelijk is dat ze onwaar is, wat mij beteft onzinnig is.

  En wat moeten we nu doen? Grote groepen Turken thans bestraffen omdat ze de genocide in Armenië ontkennen?

  Turkije, de staat die het Ottomaanse Rijk opvolgde, ontkent dat het woord genocide een goede term is voor de massamoord op Armeniërs die in 1915 begon onder de Ottomaanse heerschappij. In Turkije wordt de genocide dan ook vaak de Armeense kwestie genoemd. Andere landen, inclusief de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada, Brazilië en Rusland, hebben de massamoord officieel erkend als genocide. De Turken bagatelliseren dus deze kwestie.

  Trouwens: het gros van de Amerikaanse staatsburgers wil niet weten van de genocide op de Indianen..

  Maar goed: ik dwaal wat af, maar tracht alleen aan te tonen dat uiteindelijk de waarheid zichzelf wel beschermt en dat je je met dit soort wetgeving op glas ijs gaat begeven.

  Daarnaast zou dit soort wetgeving uiteindelijk wel eens averechts kunnen gaan werken, niet meteen nu, maar over een reeks van jaren.

  Dan kon wel eens de vraag naar voren komen waarom een dergelijke wet tegen het ontkennen cq bagatelliseren van de Shoa nodig was; misschien omdat diegenen die bagatelliseerden cq ontkenden wel eens een beetje gelijk hadden? Dat wil ik ook wel even laten meewegen.

  vr gr.ome Willem

 5. Ik vind je heel moedig en liefdevol dat je dit volhoudt.
  Alleen al voor David en als wel voor gerechtigheid en uiteindelijk voor de mensheid.
  Soms best wel motivatie voor nodig en vaak komt bij mij de vraag omhoog verdient
  de mensheid jullie wel.

 6. L.S.,
  Zojuist eerste kwartier gezien van gesprek van u en Willem Engel – later het resterende half uur. U beiden maakte een oprechte indruk. Wel al een vraag over de data mbt het begin van de ‘zaak David Icke’. Begrijp ik nu goed dat het CIDI de protestmail drie weken zou hebben gestuurd vóórdat DI werd uitgenodigd? Kijk zelf svp : 17 oktober respectievelijk 6 november.
  Dank voor uw aandacht.

  1. Hi Pieter,
   Klopt. De aankondiging dat David Icke zou komen maakte onderdeel uit van de aankondiging van de demonstratie. We wilden natuurlijk zoveel mogelijk mensen verzamelen die zijn verhaal kunnen horen. Vanaf het moment dat wij aankondigde dat Icke zou komen, ging het CIDI vol in de aanval.
   Groet,
   Mordechai

 7. Beste Mordechai,
  Om de woorden van Trump te gebruiken “Never give up” vooral als het gaat om de waarheid en gerechtigheid.
  De waarheid zal winnen en gerechtigheid zal geschieden.
  Alles komt goed!
  Zij die het verdienen zullen gestraft worden.

  Groetjes ook aan Anna

 8. Lilian MOERDIJK Moerdijk Leenarts

  Licht en liefde stuur ik jullie helden, 2 van de velen die meewerken deze strijd op aarde te winnen en we zijn aan het winnen!!

 9. Why anybody should ever justify not being anti-Jewish? people are entitled to have opinions no matter what. It is mind control to force people to have only one certain opinion about whatever issue it is.

  It is definitely oppressive to tell people what to think about anybody and anything.

 10. Fantastisch Mordechai! Er is beweging, en uiteindelijk zal er gerechtigheid zijn, ook voor david Icke. Enorm bedankt voor je inzet en die van Jeroen.

 11. Once again thanks Mordechaï for speaking up for “Jews for Justice” including yours truly. Keep on keeping on! – Your friend – Sid Bachrach

 12. L.S.
  Dit is nog eens goed bericht!!
  ze worden in Den Haag ook eindelijk wakker?
  of voelen ze de komst van Tribunalen in hen nek??????

  Iedere stap in de goede richting is welkom, denken we dan maar!

  GOD wil deze situatie niet voor de mens.

  Lees het boek:Zonsopkomst boven Transsylvanië,
  speelt zich af in het Roemenië van Ceausescu. ( weet je het nog, of toen te jong??)
  Schrijver Radu Cinamar, Boek na veel tegenwerking in 2009 gepubliceerd.
  Boek min of meer door Christina von Dreien
  aanbevolen.
  Alles komt goed.!!
  Veeel succes,
  hr. gr. Mevr. Briët

 13. Een relatief kleine groep mensen ‘ziet’ wat er gebeurt. Maar het verzet is veel te kleinschalig. Harde noten (FVD) worden besmeurd en beschimpt. Alleen goed georganiseerd structureel grootschaliger verzet heeft een kans.

  Beetje bij beetje, veel te langzaam, worden de krochten van de overheid bloot gelegd. Door het verstrijken van de tijd en de waan van de dag komen veel misstanden ‘onder het stof’ te liggen en zullen daar bljven liggen.
  Machtsstructuren en hun verbanden ((joodse) neo-conservatieven , banken, Vaticaan, the Crown(Londen),etc.) die al vele honderden jaren bestaan hebben een enorme voorsprong op de huidige weerstand. En het grootste deel van de bevolking slaapt verder…….
  En de 2e-Kamerverkiezingen ………….., die kunnen ze net zo goed maar op de 11de van de 11de organiseren!🤡

 14. Keep doing what you do. We are gradually being gagged…we will soon have no voice. David Icke is a truthseeker. He frightens those in power who want to hide the truths of this world we live in. People deserve to know the truth. I admire David Icke, he is not doing this for himself…but for all of us. A brave man indeed.

 15. Fantastisch, ben benieuwd hoever de rechtspraak verziekt is, ik wens jullie heel veel succes, en hoop op een wonder, maar ons corrupte systeem kennende vrees ik met grote vrezen, desondanks vind ik jullie zeer dapper, en standvastig chapeau❤

 16. Ik heb de allergrootste bewondering voor Mordechai en het hele equipe !! Ja, want dit zijn juist de zaken waar het om gaat. De essentie van het vrije gedachtegoed en spreken . Dit wordt in dermate onderdrukt in deze wereld dat degenen die hiervoor op komen hoge bewondering en steun nodig hebben.

 17. Hallo Mordechai Krispijn,
  Dank je wel voor al het goede ‘werk’ dat jij voor ons verricht.
  Ik hoop dat je de kracht vindt er nog lang mee door te gaan en natuurlijk ook jouw helpers!
  Sterkte!
  Germaine
  Amsterdam

 18. Dank Mordechai en Willem, voor het duiden van de ‘antisemitismekaart’ waar veel mensen nog veel te bang voor zijn. Ik heb vanaf de jaren tachtig veel gewerkt met Palestijnse en Israelische (vredes)bewegingen in Palestina en Israel en hier in Nederland, onder andere Een Ander Joods Geluid. Minstens 1 keer per week werd ik wel voor antisemiet uitgemaakt, bijvoorbeeld alleen al als ik het woord Palestijn durfde te zeggen. En denk niet dat joodse mensen hiertegen beschermd waren, want die werden uitgescholden voor ‘selfhating jews’ als ze ook maar een greintje kritiek hadden op de politiek van Israel, volgens de redenering ‘Israel = joden en kritiek = dus antisemitisme’.
  Maar een groep echte slachtoffers van de Israelische en de westerse politiek, namelijk de gewone Palestijnen, zowel in Israel als in de bezette gebieden, die keer op keer alles kwijtraken, worden totaal vergeten of uitgemaakt voor terroristen. Dit laatste in Nederland blijkbaar vooral omdat Kaag toevallig met een Palestijn getrouwd is of was.
  Moest me even van het hart.
  Hartelijke groet,
  Mia van Boxtel

 19. The Netherlands used to be one of the most free and fair places in Europe. Then Mr Rutte and his globalist friends made it a police state. Freedom of movement is one of our inalienable rights, unless your are called David Icke.
  Keep fighting.

 20. The financial and political power of the international banker Jews is on display. The NWO is actually the Jew World Order that humanity is fighting against. Just wanted to clarify who the real enemy actually is and this needs to be said over and over by people resisting and challenging these international murderers, thieves, rapists, and con artists.

 21. Geachte M
  Ik wil graag mijn mening kenbaar maken.
  Het is te gek voor woorden dat David Icke zijn Mening niet mag verkondigen in Nederland, omdat hij net als vele andere ( zoals ondergetekende) anders denkend zijn.
  Ik vraag me al vanaf het begin van de Pandemie af wat ze voor ons achter houden.
  Maar zoals het bekende Spreekwoord al zegt, al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.
  Groetjes Jan Molenkamp

 22. Dag Mordechai,

  Wat mij betreft ben je een held.
  Ik en velen met mij blijven hopen dat het recht zal zegevieren.

  Warme groet,
  Isolde Paques

  *Ik strijd op een andere manier.
  Mijn broer is overleden aan de Pfizer prikken.
  Eens zal men toegeven dat er veel slachtoffers zijn en nog steeds volgen.

 23. Hallo Chris,

  Goed dat je dit van nabij blijft opvolgen en doorgeeft aan alle abonnees.
  Ik ben gans m’n leven reeds fan van David.
  Blijf zo verder doen, samen kunnen we eruit geraken.

  met vriendelijke vrije groeten,

  Vanhille Michel

 24. Wat een mooi gesprek. Dank je wel Mordechai en Willem. Door over jouw verleden te vertellen Mordechai, haal je alle vooroordelen onderuit. Heel veel succes verder. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat. Ja, ik heb dit nieuws verspreid, doorgestuurd aan veel mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6  +  4  =